Kako bismo vam omogućili najbolji korisnički doživljaj naših stranica, koristimo kolačiće (cookies).
Nastavak korištenja ovih stranica podrazumijeva vaš pristanak na pohranu i pristup kolačićima.
Molimo pročitajte našu Izjavu o privatnosti te saznajte više o kolačićima.

radoStan 
Brza pretraga
 
Novo u ponudi
 
20.09.2014
 Tečajna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
EUR 1 7,590000 7,621498 7,690000
USD 1 5,827703 5,917772 6,031672
GBP 1 9,556546 9,706442 9,891025
CHF 1 6,217387 6,315461 6,434996
Detaljnije
 
Posebna ponuda
 

Za energetsku obnovu dovoljna volja većine suvlasnika

Smatra se da je ugovor o energetskom učinku višestambene zgrade koristan za sve suvlasnike zgrade

 
Piše: Hina
19.9.2014.

Vlada je u parlamentarnu proceduru uputila prijedlog zakona o energetskoj učinkovitosti prema kojem za sklapanje ugovora o energetskoj usluzi i energetskoj obnovi zgrade više neće biti potrebna suglasnost svih suvlasnika već samo natpolovične većine.

Smatra se da je ugovor o energetskom učinku višestambene zgrade koristan za sve suvlasnike zgrade, uz mogućnost svakog suvlasnika da u bilo kojem trenutku ospori ostvarivanje uštede.

Kako bi se ostvarila zaštita svih suvlasnika, a ujedno omogućilo jednostavno, ekonomično i brzo rješavanje potencijalnih sporova, Vlada predlaže mogućnost za svakog suvlasnika da zatraži provjeru ostvarivanje zajamčene uštede od Nacionalnog koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost. To bi tijelo, prema Vladinu prijedlogu, bilo središnje mjesto za koordinaciju svih aktivnosti na području energetske učinkovitosti.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kaže da bi prihvaćanje Vladinih prijedloga pospješilo investicije i ulazak privatnog kapitala na tržište energetske obnove zgrada.

Zakon predviđa i uvođenje sustava za praćenje, mjerenje i verifikaciju ušteda energije te obveze osiguravanja funkcioniranja takvog sustava. Očekuje se da će to omogućiti praćenje rezultata provedbe mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti i izvještavanje Europske komisije o ostvarenju ciljeva.

Ocjenjivanje
(0)
Za energetsku obnovu dovoljna volja većine suvlasnika Vlada je u parlamentarnu proceduru uputila prijedlog zakona o energetskoj učinkovitosti prema kojem za sklapanje ugovora o energetskoj usluzi i energetskoj obnovi zgrade više neće biti potrebna suglasnost svih suvlasnika već samo natpolovične većine.
 
 
<fmt:message>HOUSING_LOANS</fmt:message> <fmt:message>CONSUMER_LOANS</fmt:message> <fmt:message>financiranje.popiskalkulatora.naslov</fmt:message>
Premium partneri
 • Mondial Assistance Gmbh
  Mondial Assistance Gmbh
  Mondial Assistance powered by Allianz Global Assistance
 • Hilding Anders d.o.o.
  Hilding Anders d.o.o.
  Proizvodnja madraca i namještaja za spavanje
 • Allianz Zagreb
  Allianz Zagreb
  S vama od A-Z
 
<fmt:message>LIST_OF_PARTNERS</fmt:message>
Anketa
 
2