Kako bismo vam omogućili najbolji korisnički doživljaj naših stranica, koristimo kolačiće (cookies).
Nastavak korištenja ovih stranica podrazumijeva vaš pristanak na pohranu i pristup kolačićima.
Molimo pročitajte našu Izjavu o privatnosti te saznajte više o kolačićima.

radoStan 
Brza pretraga
 
Novo u ponudi
 
24.04.2014
 Tečajna lista
  Kupovni Srednji Prodajni
EUR 1 7,580000 7,612047 7,680000
USD 1 5,429799 5,500431 5,619842
GBP 1 9,059400 9,239042 9,376479
CHF 1 6,114777 6,238360 6,328794
Detaljnije
 
Posebna ponuda
 

Uklanjaju se bespravne kuće na obali Drave

Uklanjat će se građevine manjih dimenzija namijenjene povremenom boravku

 
Piše: Hina
23.4.2014.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izvijestilo je da počinje s uklanjanjem bespravno sagrađenih građevina na području Regionalnog parka Mura Drava i u njegovoj neposrednoj blizini.

Građevine predviđene za uklanjanje nalaze se na samoj obali Drave ili u blizini obale. Sagrađene su bez zakonom propisanih dozvola i za njih nije proveden postupak legalizacije, a u nekim slučajevima ozakonjenje nije bilo moguće jer se radi o zaštićenom području pa su zahtjevi za njihovim ozakonjenjem morali biti odbijeni. U nekim slučajevima vlasnici nisu ni pokrenuli postupak, navodi Ministarstvo.

S uklanjanjem se u srijedu započinje kod naselja Sigetec, na desnoj obali. Na toj je lokaciji u ovoj fazi predviđeno uklanjanje osam građevina. Uklanjat će se građevine manjih dimenzija namijenjene povremenom boravku.

Nakon lokacije kod naselja Sigetec, nastavit će se uzvodno uz rijeku Dravu na sljedećim lokacijama: obala rijeke Drave kod jezera Jegeniš, Veliki Pažut, ušće rijeke Mure u Dravu te Koprivnički Ivanec.

Dio vlasnika najavio je da će sam ukloniti svoju bespravnu građevinu, što je financijski za njih povoljnije, a dio vlasnika građevina planiranih za uklanjanje to je već i učinio. Ministarstvo će uklanjati one bespravne građevine koje su vlasnici propustili ukloniti sam, navodi se u priopćenju glasnogovornice Đurđice Čočić.

Ocjenjivanje
(0)
Uklanjaju se bespravne kuće na obali Drave S uklanjanjem se u srijedu započinje kod naselja Sigetec, na desnoj obali. Na toj je lokaciji u ovoj fazi predviđeno uklanjanje osam građevina. Uklanjat će se građevine manjih dimenzija namijenjene povremenom boravku.
 
 
<fmt:message>HOUSING_LOANS</fmt:message> <fmt:message>CONSUMER_LOANS</fmt:message> <fmt:message>financiranje.popiskalkulatora.naslov</fmt:message>
Premium partneri
 • Hilding Anders d.o.o.
  Hilding Anders d.o.o.
  Proizvodnja madraca i namještaja za spavanje
 • Allianz Zagreb
  Allianz Zagreb
  S vama od A-Z
 • Mondial Assistance Gmbh
  Mondial Assistance Gmbh
  Mondial Assistance powered by Allianz Global Assistance
 
<fmt:message>LIST_OF_PARTNERS</fmt:message>
Anketa
 
2